Op de gecombineerde aanslag van gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen die u vanaf dit jaar ontvangt, staat ook de nieuwe WOZ-waarde voor het belastingjaar 2015 vermeld. Het is mogelijk om daartegen bezwaar te maken. Soms schakelen burgers daarbij de hulp in van zogenaamde no-cure no-pay bureaus die adverteren om dit ‘gratis’ voor u te doen.

Echt gratis?

Maar zoals zoveel dingen is gratis eigenlijk helemaal niet gratis. Er worden namelijk veel kosten gemaakt als deze bureaus voor u bezwaar maken en uiteindelijk betalen we daar allemaal aan mee. En misschien nog wel belangrijker, het is niet nodig: wij helpen u namelijk ook graag (en gratis)!

Niet eens met uw waarde?

BsGW stelt de WOZ-waarde van uw woning, bedrijfspand en/of grond vast. Dat gebeurt met de informatie die we hebben. Wij willen net als u namelijk graag dat de WOZ-waarde klopt. Wij hebben er geen enkel belang bij om de waarde te hoog of te laag vast te stellen. Neem dus contact met ons op als u het niet eens bent met de waarde.

Komt u er met BsGW niet uit?

Komt u er met ons niet uit, dan is het verstandig om een bezwaarschrift in te sturen. Bezwaar maken is altijd gratis, en u heeft er bijna nooit een gespecialiseerd bureau voor nodig. U kunt uw bezwaar heel gemakkelijk digitaal insturen via de button 'WOZ-waarde 2015 Bezwaar insturen' op de startpagina van deze site. Reageert u liever schriftelijk? Een kort briefje is dan vaak al voldoende.

Wie betaalt de kosten voor zo’n bureau?

Uiteindelijk betalen we dus allemaal mee aan de kosten die een no-cure no-pay bureau voor u maakt. Dat zit zo: als een bezwaarschrift gegrond is kan BsGW wettelijk verplicht zijn om een onkostenvergoeding uit te betalen. Als u een bedrijf namens u bezwaar laat maken krijgt het bureau deze onkostenvergoeding die wel op kan lopen tot €728,-. Zij verdienen dus aan de onkostenvergoeding die BsGW moet uitbetalen omdat een bedrijf is ingeschakeld. De gemeente waarvoor BsGW werkt, maakt op deze manier meer kosten dan als u zelf rechtstreeks bezwaar maakt bij BsGW. Daardoor gaan de tarieven omhoog. Dat is jammer en onnodig, want bezwaar maken is altijd gratis.

Hebt u vragen of twijfels over uw WOZ-beschikking of over één van de gemeentelijke heffingen, bel dan eerst met de BsGW-belastingentelefoon 088-8420420.

Klik hier voor meer informatie over het indienen van bezwaar via WOZ-bureaus