Kwijtschelding aanvragen

Print

Digitale aanvraag
U vraagt kwijtschelding aan op uw persoonlijke pagina. Hier hebt u de mogelijkheid om toestemming te geven om uw gegevens te laten toetsen. Uit deze toetsing blijkt of u in aanmerking komt voor kwijtschelding. Het is mogelijk dat u nadere gegevens moet opsturen. U ontvangt hierover binnen 12 weken schriftelijk bericht. 

Formulier
Hebt u geen mogelijkheid om uw kwijtschelding digitaal aan te vragen? Of wilt u niet dat we uw gegevens automatisch laten toetsen? Het is ook mogelijk om uw kwijtschelding via een formulier aan te vragen. Dit formulier kunt u telefonisch aanvragen via 088-8420420. U ontvangt dit formulier per post thuis.

Vul het formulier volledig in en stuur de benodigde specificaties mee. Zonder deze stukken kan uw aanvraag niet in behandeling worden genomen.

Termijn voor aanvragen
Als u een aanslag langer dan drie maanden geleden volledig heeft betaald, wordt deze aanslag niet meer kwijtgescholden. Uw verzoek dient dus binnen drie maanden na de laatste betaling binnen te zijn.

Heeft u een deel van de aanslag langer dan drie maanden geleden betaald en is de dwanginvordering (bijvoorbeeld een aanmaning) al gestart, dan is kwijtschelding alleen mogelijk voor het deel van de aanslag dat nog niet is betaald. Ook het deel dat niet langer dan drie maanden geleden is betaald, kan nog worden kwijtgescholden.

Niveau omhoog
Bent u tevreden met dit antwoord? Ja / Helaas niet

We gebruiken cookies zodat U onze website zo goed mogelijk beleeft. Als U deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat U dat goed vindt.

Ik ga akkoord Lees meer